Τα κρασιά παίρνουν το όνομά τους είτε από την ποικιλία σταφυλιών από τα οποία προέρχονται, είτε από τον τόπο παραγωγής τους και διακρίνονται σε λευκά, κόκκινα και ροζέ. Συνήθως, χρονολογούνται με βάση το έτος συγκομιδής των σταφυλιών (τρύγος). Τα κρασιά ταξινομούνται επίσης ως ξηρά, γλυκά ή ημίγλυκα. Η γλυκύτητα των κρασιών καθορίζεται στην πράξη από το ποσό της ζάχαρης, που παραμένει στο κρασί μετά από τη ζύμωση. Έτσι, το ξηρό κρασί δεν περιέχει υπόλοιπο ζάχαρης.
Συνηθέστερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι το Αγιωργίτικο, το Λημνιό, το Μοσχοφίλερο, το ξινόμαυρο, το Αθήρι, το ασύρτικο, το μοσχάτο, ο ροδίτης, το σαββατιανό και πολλές άλλες.
Στην ΚΑΒΑ μας θα βρείτε μία πλούσια ποικιλία ελληνικών και εισαγόμενων κρασιών, διαλεγμένων με τα αυστηρότερα κριτήρια.
Με ιδιαίτερη χαρά θα δεχτούμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Σήκω και δώσε μου κρασί
τα λόγια είναι χαμένα.
Απόψε το χειλάκι σου
θα΄ναι το παν για μένα.
Ομάρ Καγιάμ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου